Samme gamle Stavanger by

Fremmede folk i Stavanger er like rare som før.

Jeg var ute på vift en dag – måtte fylle på litt mat i det tomme, triste kjøleskapet jeg kom tilbake til. Da jeg gikk forbi busskuret, stoppa ei afrikansk kvinne meg for å fortelle om en butikk på Tasta. En broddebutikk. Jeg sa at jeg synes brodder er lurt, men at jeg aldri er på Tasta. Hun ga meg en flygeseddel, og fortsatte å fortelle om brodder og is og snø, selv om hun ikke kunne noen av disse tre ordene på norsk. Hun bare snakka, og der hun stoppa opp, kunne jeg sette inn riktig ord – nesten en form for ordlek! Ganske gøy, med andre ord.

Da jeg nok en gang fortalte at jeg «dessverre» aldri er på Tasta, fortalte hun meg at jeg bare kunne ta 2-en – det var ikke noe problem! Og jeg kunne ringe henne, nummeret stod på flygeseddelen, sa hun og pekte ivrig. Ja, ok, sa jeg og smilte veldig stort. Hun trodde sikkert det var fordi alt var i orden nå – jeg kunne jo ringe henne! Men jeg smilte fordi hun var morsom. Morsomst at alt var kanskje helt i starten av samtalen, da hun var litt usikker på om jeg egentlig var interessert i brodder. Da viste hun meg nemlig hanskene hun hadde på seg. De var svarte med hvite fingertupper, og se! Der, når hun trykka på en knapp på hansken begynte plutselig alle fingertuppene å lyse i grønt, blått, rødt og gult. Kjempepraktisk om du mister noe på bakken, eller om du skal finne noe nedi en mørk veske! Ikke nok med det – hvis hun trykka igjen, forandra de farger og blinketakt. Jeg smilte nå også, og hun trodde nok jeg var superinteressert. Mon tro om hun venter på meg på Tasta.

Åh, jeg er tilbake hos de kjære, rare folkene i Stavanger!

Reklamer

5 tanker om “Samme gamle Stavanger by

  1. HAHA! Fantastiske hansker. Skulle likt og sett de. Jeg kjøpte meg faktisk brodder i går, småe til å ha på tuppen av skoa. Så vet du det, sånn i tilfelle du lurte.

  2. Vil det si at du går på tå, som en ballettdanser eller noe? Ballettdansing og brodder synes jeg i så fall er en super kombinasjon! ;)

  3. Ja, jeg danser avgårde i gatene. Siden jeg har så bra koordinasjon, og eleganse. (Sier hun som har kræsja med en vegg og forstuet foten). Du får komme på besøk en gang, så skal jeg vise deg :)

  4. Sånne hansker vil eg òg ha!!! ;-) …og hvis hu har brodder med lys kan det også være interessant. Nå har eg forresten sett på Facebooksiden at det finnes noen farga lysbånd til å ha i håret. Ikke dumt! Fint å ha på når en går tur i djupadalen. Et vandrende julatre.
    ;-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s