Gøy i desember # 5

Gøy, sa du?

Den følelsen igjen. Beina er tunge. Armene også, og så skjelver hendene. Kroppen er varm – det er hodet også. Dessuten stemmer ikke tankene overens med hverandre. Hele kroppen er i ubalanse.

Jeg er i stand til å bli skikkelig sur på orkideen og adventsstaken i stua, men det hjelper ikke – det eneste som hjelper er sukker. «Lett fordøyelige karbohydrater som får blodsukkeret opp i en fart, etterfulgt av trege karbohydrater som får blodsukkeret til å ligge stabilt.» Men mat er det siste jeg har lyst på. Noen ganger kunne jeg spist bokhyller – bokstavelig talt. Så stor er sultfølelsen. Andre ganger, som nå, er tanken på mat frastøtende. Men jeg spise. Ingenting annet hjelper – eller vent litt! Jeg har en idè.

Insulinpumpelivet mitt har vart i 21 dager. Nå er det blant annet sånn at jeg kan taste inn hva blodsukkeret er og hvor mange karbohydrater jeg skal spise, og så sender pumpa litt insulin til meg, alt etter hvor mye den regner ut at jeg trenger. Hva om jeg, i tillegg til å ha et insulinreservoar i pumpa, hadde et lite sukkerreservoar der? Hva om jeg kunne taste inn blodsukkeret mitt, og så kunne pumpa regne ut hvor mange karbohydrater jeg trengte, for så å sende dem gjennom slangen? Gjerne sende inn litt stabiliserende fiber etter en stund også. Så slapp jeg å spise teite, unødvendige mellommåltider – og å spise feil mengde. For hvem vet hvor blodsukkeret tar veien nå. Hva spiste jeg? Det er ikke alltid så lett å få med seg når man, på autopilot, presser i seg noe – ikke fordi man tenker at man må det, men fordi kroppen vet hva den må gjøre. Hvor mye spiste jeg? For mye? For lite? Nok til å ta en bytur for å handle julegaver? For det var det jeg skulle nå i eksamenspausen min. Bli ferdig med flere julegaver. Ikke ligge i senga og skjelve og svette og være sur og tvinge i meg mat jeg slettes ikke hadde lyst på.

Når jeg har føling, da føler jeg meg virkelig syk. Men hvis jeg var heldig og spiste akkurat riktig mengde karbohydrater, da blir jeg snart frisk igjen. Hvis.

13,8 før kveldsmat nå, etter en dag med eksamenslesing, føling og bytur. Burde nok ha målt flere ganger underveis i byen, men det er ikke alltid man gjør som man bør, er det vel? Jaja. Satser på at pumpa får blodsukkeret ned til et ok nivå nå – for pumpa fungerer utmerket når det gjelder å gi meg insulin på en enkel måte! Jeg er takknemlig!

Og så ønsker jeg meg en insulinpumpe med sukkerreservoar til jul! When you wish upon a star:)

2 tanker om “Gøy i desember # 5

  1. Det hadde vært fint med sukkerreservoir også! Tenk så deilig det hadde vært å slippe å drikke/spise fordi man er lav, noen ganger er det rett og slett et ork å få i seg noe :-)

  2. Åååh, kjenner meg ufattelig godt igjen, desverre! Å ha føling tror jeg er det verste jeg vet om. Spesielt på mett mage. Uff!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s